Partners

Kungliga Tekniska Högskolan är Sveriges största tekniska universitet med bred kompetens inom teknik och naturvetenskap. KTHs roll i projektet är att ha huvudsakligt ansvar för forskningen kring elbilar och elbilsförares beteende i samband med projektet.

 

Nissan är ett japanskt bilmärke som tillverkar elbilen Nissan Leaf, en bil som vann året bil 2011. Leaf står för Leading, Environmentally friendy, Affordable, Family car och är den vanligaste elbilen i både Sverige och hela världen.

 

Vattenfall, Tillsammans med Vattenfall och GEAB har vi byggt tre snabbladdare på Gotland, en vid Visby flygplats, en i Hemse och en i Fårösund.

 

Europcar är den ledande biluthyraren i Europa med bilar i 150 länder spridda mellan 3500 stationer. I Sverige finns det 135 stationer med totalt 5000 bilar. Europcar är en stor projektpartner som hyr ut elbilar av Volkswagen i projektet.

 

Region Gotland är en regional organisation med både kommunala och landstingsuppgifter. De har även ansvaret för den regionala utvecklingen.

 

Elbil Gotland är ett projekt som verkar för att öka andelen elbilar på Gotland. Projektet satsar på att öka antalet laddare på ön, sprida information samt utveckla samarbete mellan olika aktörer, som företag, projekt och offentliga organisationer.

 

 

Partners

 

Solkompaniet är den huvudsakliga aktören och initiativtagaren till projektet. Företaget är ett av Sveriges största installationsföretag inom solcellsbranschen och har även gedigen kompetens inom en rad områden inom förnybar energi och transport. Projektledare för Elbilslandet Gotland är Jon Malmsten vid Solkompaniet.

 

Energimyndigheten bidrar till forskning och utveckling inom energisektorn i Sverige. Efter Solkompaniet är Energimyndigheten den största finansiären av Elbilslandet och finanserar 45 % av projektet.

 

Move About är ledande inom elfordonspooler och optimering av fordonsflottor. Move About bidrar med bilar i projektet - bilar som har låg beläggning sommartid flyttas över till Gotland och hyrs ut genom Visby Gästhamn

 

Visby Gästhamn. I samarbetet med Visby Gästhamn hyr vi ut elbilar till turister som beöker ön

 

BRA (Braathens Regional Airlines) är ett svenskt inrikesflyg med 13 destinationer och 1100 medarbetare. BRA flyger passagerare direkt till och från Gotland från Stockholm/Bromma, Göteborg och Malmö året runt. Under sommaren utökas antalet destinationerna med direktlinjer till Helsingfors, Umeå, Sundsvall, Norrköping och Ängelholm. BRA arbetar för hållbarhet hela vägen och är även, som första företag i Sverige, ISO 14001 certifierat.

 

 

 

Elbilslandet Gotland drivs av Solkompaniet och är delfinansierat av Energimyndigheten. För Energimyndighetens räkning utvärderas vissa delar av projektet. För frågor kontakta Jon Malmsten; e-post: jon.malmsten@solkompaniet.se, tel:0707 - 22 37 38. Copyright © All rights reserved